Mitä tarkoittaa Backlink?

Katso kaikki termit

Mikä on Backlink?

Backlinkit (Suomeksi paluulinkit tai käänteislinkit) ovat linkkejä verkkosivuilta toiselle verkkosivustolle. Yksittäinen backlink on siis aina jonkun toisen verkkosivun julkaisema linkki verkkosivustollesi. Sana ”backlink” tulee ”käänteisestä linkistä”, jossa et linkkaa sivultasi poispäin, vaan toinen verkkosivusto linkkaa takaisin sinun sivustoosi.

Backlinkit nähdään hakukoneoptimoinnin maailmassa ikään kuin “äänenä” tai suosituksena sivustolta toiselle. Sivustot, joilla on korkea määrä backlinkejä arvostetuilta sivustoilta, pärjäävät usein hyvin orgaanisissa hakukonetuloksissa. Kun sivustolla on runsaasti laadukkaita ja aiheeseen sopivia backlinkejä, Google yleensä ajattelee, että juuri tätä sivua tulisi näyttää SERPissä eli hakukoneen hakutulossivulla.

Backlinkkien pelkkä määrä ei riitä, vaan niiden laadulla on jopa suurempi merkitys. Mitä vahvemmalta ja luotettavammalta sivustolta backlink on saatu, sitä arvokkaampana Google sen arvioi.

Muista että on huomattavasti järkevämpää panostaa kouralliseen laadukkaita backlinkkejä kuin ostaa 10 000 backlinkkiä hämäriltä sivustoilta, jotka ovat pelkästään linkkilistoja. Linkkilistat tai linkit heikoilta sivustoilta eivät paranna hakukonenäkyvyyttä, vaan pahimmassa tapauksessa ne voivat jopa heikentää sitä.