50 kohdan maksuton SEO-muistilista

Mikä on Backlink?

Backlinkit (Suomeksi paluulinkit tai k√§√§nteislinkit) ovat linkkej√§ verkkosivuilta toiselle verkkosivustolle. Yksitt√§inen backlink on siis aina jonkun toisen verkkosivun julkaisema linkki verkkosivustollesi. Sana ‚ÄĚbacklink‚ÄĚ tulee ‚ÄĚk√§√§nteisest√§ linkist√§‚ÄĚ, jossa et linkkaa sivultasi poisp√§in, vaan toinen verkkosivusto linkkaa takaisin sinun sivustoosi.

Backlinkit n√§hd√§√§n¬†hakukoneoptimoinnin¬†maailmassa ik√§√§n kuin ‚Äú√§√§nen√§‚ÄĚ tai suosituksena sivustolta toiselle. Sivustot, joilla on korkea m√§√§r√§ backlinkej√§ arvostetuilta sivustoilta, p√§rj√§√§v√§t usein hyvin orgaanisissa hakukonetuloksissa. Kun sivustolla on runsaasti laadukkaita ja aiheeseen sopivia backlinkej√§, Google yleens√§ ajattelee, ett√§¬†juuri t√§t√§ sivua tulisi n√§ytt√§√§ SERPiss√§ eli hakukoneen hakutulossivulla.

Backlinkkien pelkkä määrä ei riitä, vaan niiden laadulla on jopa suurempi merkitys. Mitä vahvemmalta ja luotettavammalta sivustolta backlink on saatu, sitä arvokkaampana Google sen arvioi.

Muista että on huomattavasti järkevämpää panostaa kouralliseen laadukkaita backlinkkejä kuin ostaa 10 000 backlinkkiä hämäriltä sivustoilta, jotka ovat pelkästään linkkilistoja. Linkkilistat tai linkit heikoilta sivustoilta eivät paranna hakukonenäkyvyyttä, vaan pahimmassa tapauksessa ne voivat jopa heikentää sitä.

Sanasto