Hakukone­optimoinnin opas: 9 vinkkiä, joilla nostat sivustosi Google-näkyvyyttä

Ensimmäinen kattava suomenkielinen SEO-opas, joka antaa sinulle konkreettiset eväät sivustosi hakukonenäkyvyyden parantamiseen.

Muutos Digitalin SEO-oppaan avulla parannat sivustosi orgaanista liikennettä

Aloita hakukoneoptimoinnin opiskelu SEO-oppaamme avulla. Tämä pdf-muodossa ladattava opas sisältää kaiken tarvittavan tiedon hakukoneoptimoinnin perusteista uusimpiin trendeihin ja kenttätestattuihin, aidosti toimiviin vinkkeihin. Ja mikä parasta – se on vielä kirjoitettu niin, että täysi aloittelijakin voi hyödyntää oppaan tekniikoita. 

Olemme kehittäneet hakukoneoptimoinnin oppaamme vuosien työn ja kokemuksen perusteella, jotta suomalaiset yrittäjät ja hakukoneoptimoijat voisivat kasvattaa osaamistaan orgaanisten Google-tulosten parantamisessa. Opas on kokonaiset 41 sivua pitkä, ja sisältää vinkkejä niin vasta pystytetyille, kuin ikääntyneemmille, hakukonetuloksissa sakanneille sivustoille. 

Miksi hakukoneoptimointi voi tuntua hankalalta taidolta oppia?
(Ja miksi päätimme kirjoittaa siitä 41-sivuisen oppaan)

Olet ehkä joskus etsinyt tietoa hakukoneoptimointiin liittyen. Luultavasti olet törmännyt englanninkielisiin lähteisiin, joista 99% on blogeja, joissa on jokseenkin sama sisältö, mutta eri paketissa. 

Nykyään ongelmana SEO-aiheisen tiedonhankinnan kanssa on paradoksaalisesti tiedon runsaus hakukoneoptimointiin liittyen. Jokainen hakukoneoptimoija haluaa tietysti yrityksellensä liidejä ja asiakkaita, ja yleinen keino siihen on blogiartikkelit ja sisältömarkkinointi. Kun Google-tulokset ovat täynnä blogiartikkeleita, jotka kilpailevat keskenään, on parhaan mahdollisen tiedon löytäminen monesti hankalaa. 

Varsinkin suomeksi. Tätä opasta kirjoittaesamme emme törmänneet juuri yhteenkään suomenkieliseen lähteeseen, jossa olisi käsitelty hakukoneoptimointia pintaa syvemmältä. Suurin osa blogiartikkeleista ja sisällöistä käsitteli vuosia vanhoja, Googlen suosituksista kopioituja “vinkkejä”, jotka kaikki esiteltiin omina oivalluksina. 

Tämä 41-sivuinen hakukoneoptimoinnin opas käsittelee toki myös näitä perusteita, mutta ehkä hieman syvällisemmin ja käytännönläheisemmin kuin monet muut. Olemme ammentaneet SEO-oppaaseen myös runsaasti tietoa oman kokemuksemme pohjalta, ja opas sisältää tekniikoita, joita käytämme itse projekteissamme. Toimenpiteet ovat siis vahvasti kenttätestattuja, toimivaksi koettuja tekniikoita. 

Ja tässä oppaassa olemme kirjoittaneet ne helposti pureksittavaan muotoon.

Lataa ilmainen
hakukoneoptimoinnin opas

Kenelle hakukone­optimoinnin opas on suunnattu?

Tämä opas on sinulle, jos:

Mitä hakukone­optimoinnin opas sisältää?

Tämä hakukoneoptimoinnin opas on jaettu yhdeksään eri vinkkiin, joista opit perusteista lähtien hieman edistyneempia SEO-tekniikoita ja toimenpiteitä, joilla parannat sivustosi näkyvyyttä. 

Opas sisältää:

Perusteet
hakukoneoptimoinnista

Alkuperehdytys hakukoneoptimointiin, SEO:n osa-alueet, sivuston ensimmäiset ja tärkeimmät SEO-toimenpiteet, indeksointi, tekninen SEO, sisällön optimointi ja linkkien merkitys hakukoneoptimoinnissa

Teknisen hakukoneoptimoinnin
perusteet

Perehdytys tekniseen hakukoneoptimointiin, sivuston indeksoitavuuden ja selattavuuden parantaminen, sivuston nopeuden ja käyttökokemuksen merkitys, sisäisten linkitysten merkitys, sivukartat ja Google Search Consolen perusteet

Hakukoneoptimoinnin prosessin
perusteet

Perehdytys SEO-auditointiin, SEO-strategian kehittäminen, sisältö- ja avainsanasuunnitelman laatiminen, sisällön merkitys hakukoneoptimoinnin prosesseissa, sisällöntuotannon määrä, avainsana-analyysin edistyneemmät vinkit

Hakukoneoptimointi ja
sisällöntuotanto

Edistyneemmät vinkit sisällöntuotantoon, pitkän hännän avainsanojen strategia, pilvenpiirtäjätekniikka, tukeva sisältö, sisältöklusterit, sisäinen linkitys SEO-sisällössä, sisällön kirjoittaminen hakukoneille, vinkit blogiartikkelien kirjoittamiseen

Ulkoinen
hakukoneoptimointi

Backlinkien perusteet ja merkitys, backlinkit ja Pagerank, Googlen algoritmit, sivuston auktoriteetti ja luotettavuus, yleisimmät strategiat backlinkien hankkimiseen, backlinkien vaikutus hakukonenäkyvyyteen, spämmilinkkien merkitys

Black Hat SEO ja virheet hakukoneoptimoinnissa

Perehdytys Black Hat hakukoneoptimoiniin, vaaralliset SEO-toimenpiteet, virheet hakukoneoptimoinnissa, linkkien ostaminen, spämmilinkitja hakukoneoptimointi, Googlen Webmaster -ohjeistukset ja kielletyt SEO-toimenpiteet

Opas ladattavissa vain rajoitetun ajan!

Koska tiedämme oppaan sisältävän paljon arvokasta tietoa hakukoneoptimoinnista, emme aio pitää sitä ikuisesti vapaasti saatavilla. Se tulee jossain vaiheessa myyntiin E-kirjana, päivitettynä versiona. Tällä hetkellä tarjoamme opasta vain ensimmäiselle 500 lataajalle.

Ole siis nopea, ja lataa opas ennen kuin vedämme sen pois levityksestä.

Paranna sivustosi orgaanisia tuloksia
hakukone­optimoinnin oppaan avulla

Todisteet siitä, että hakukonesijoisten parantaminen ja liikenteen kasvu on sinullekin mahdollista:

Jopa tuhansia näyttökertoja päivässä – alle vuoden hakukoneoptimoinityöllä

Projekti, jossa lähdettiin täysin nollista ja on parisa kuukaudessa saavutettu jo merkittäviä tuloksia.

Lukemalla oppaamme pääset alkuun hakukone­optimoinnissa, ja voit alkaa nauttia tuloksista

Hakukoneoptimointi on olennaisimpia asioita, joita jokaisen yrittäjän tulisi verkkosivuillaan tehdä 2020-luvulla. Kilpailu orgaanisesta liikenteestä tulee kasvamaan seuraavina vuosina merkittävästi, kun digimainonnan klikkihinnat nousevat ja ostoaikeisten vierailijoiden hankkiminen sivuille tulee hankaloittumaan. 

Hakukoneoptimoinnin ei tarvitse olla hankalaa. Oppaan lukemalla saat selville 90 % taidoista, joita tarvitset hakukoneoptimoinnin aloittamiseen ja tulosten saavuttamiseen. Olemme yhdistäneet oppaassa yksiin kansiin Googlen tuoreimmat suositukset, alan sisäpiirissä toimivaksi todetut kuumimmat tekniikat, sekä kosolti omaa, kokemukseen perustuvaa osaamistamme. Tämä opas on todellakin sinulle, jos olet motivoitunut Google-tulostesi parantamiseen pitkässä juoksussa.

Lataa ilmainen hakukone­optimoinnin oppaamme, vielä kun ehdit!
BONUS!
Ilmainen sähköpostikurssi, josta saat kolme ekstravinkkiä hakukone­optimointiin

Pääset lukemaan opasta heti, kun olet syöttänyt sähköpostiosoitteesi ja oppaan latauslinkki lähtenyt kohti saapuneiden kansiotasi. Muutaman päivän päästä saat vielä kolme ekstravinkkiä lisää, helposti lounastauolla luettavan sähköpostiviestin muodossa. Ja tietenkin lisäämme sinut halutessasi myös uutiskirjelistallemme. Tilaamalla myös uutiskirjeemme saat sähköpostiisi digimarkkinoinnin kuumimmat poiminnat, joissa käsittelemme useasti myös hakukoneoptimointia ja jaamme parhaita, tuoreimpia vinkkejä sivuston Google-tulosten parantamiseen.